Puistot ja leikkipaikat

Kouvola on vehreä kaupunki. Betonisesta maineestaan huolimatta kaupungin keskustan läheisyydessä on useita viihtyisiä puistoalueita kaikkien nautittavaksi. Niissä on helppo rentoutua ja viettää aikaa perheen ja ystävien kesken.

P8090086

Jaakonpuisto

Kouvolan keskustan Jaakonpuisto on kotoisa puistokeidas, jossa järjestetään monenlaisia tapahtumia. Paikallisten puhallinorkestereiden esiintymisestä on jo tullut mukava perinne, joka toteuttaa soittolavan alkuperäistä ajatusta. Puiston yhteydestä löytyy myös lasten oma liikennepuisto.

 

Urheilupuisto2

Urheilupuisto

Kouvolan Jäähallin ympäristöön levittäytyvä Urheilupuisto tarjoaa monenlaisia aktiviteettimahdollisuuksia. Puistosta löytyy mm. leikkipaikka lapsille, ulkosalla olevia kuntoiluvälineitä, suosittu frisbeegolf-rata ja muutama tenniskenttä. Urheilupuistossa on Kenkäkukkulana tunnettu pieni kukkula, joka sopii hyvin piknik-retkelle ja kukkulan juurelta löytyy kaunis suihkulähde. Kauniit istutukset ja ihastuttava miljöö takaavat miellyttävän ulkoilukokemuksen.

 

leikkipaikka 716x960

Manskin leikkipaikka

Kävelykatu Manskin varrella on pieni leikkipaikka lapsille. Se sijaitsee Lindexin ja Kauppakeskus Manskin välissä.

keskuspuisto

Keskuspuisto

Viihtyisä Keskuspuisto sijaitsee nimensä mukaisesti aivan Kouvolan keskustassa. Sieltä löytyy paljon istumatilaa ja hiekkakenttä mahdollistaa myös erilaisten pelien pelaamisen. Puiston yhteydestä löytyy myös hauska leikkipaikka perheen pienimmille. Olutravintola Pub Old Tomin kesäterassi taas palvelee aikuisempia kävijöitä.

 

Salpapuisto

Pieni ja hurmaava Salpapuisto tarjoaa vehreän levähdyspaikan kaupungin keskustassa. Puistosta löytyy myös leikkipaikka lapsille. Puisto on suhteellisen rauhallinen ja siellä voi huoletta nauttia kauniista kesäpäivästä.

 

 

 

 

 

 

P1030508 640x457

Lääninpuisto

Lääninpuisto sijaitsee Kouvolan Keskuskirkon läheisyydessä ja sieltä löytyy kauniiden kukkaistutusten ja mukavien penkkien lisäksi erilaisia muistomerkkejä ja patsaita. Lääninpuistosta löytyy siis paljon katsottavaa ja tutkittavaa hiukan varttuneemmalle väestölle.