Kulttuurikohteet

Kouvolan kirjastot

Kouvolan pääkirjasto on myös Kymenlaakson maakuntakirjasto. Se sijaitsee Salpausselänkadulla, Kouvolan keskustassa. Laajan kirjavalikoiman lisäksi Kouvolan pääkirjastosta löytyy myös elokuvia ja vinyyli-levyjä lainattavaksi. Kirjastossa on myös Mediamaja, joka toimii nuorten kohtaamispaikkana ja jossa voi esimerkiksi pelata konsoli- ja lautapelejä. Kirjastossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja näyttelyitä.

Kouvolan keskustan läheisyydessä sijaitsee myös Haanojan kirjasto.

Kouvolan museot

Kouvolan Taidemuseo sijaitsee Kouvola-talossa. Siellä järjestetään pääosin nykytaiteen näyttelyitä. Museossa on myös kahvio ja sinne on vapaa pääsy.

Pienoisrautatiemuseo löytyy aivan Kouvolan keskustasta. Se tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua rautatien historiaan. Museon yhteydessä on Cafeteria Onkapannu.

Valkealassa sijaitseva Suomen puotimuseo esittelee paikkakuntalaisen kauppiaan elämää 1800-luvulla. Puodiksi entisöidyssä museossa on esillä autenttista suomalaista kauppaesineistöä.

Elimäellä sijaitsee Kouvolan kolmas museo, Elimäen Kotiseutumuseo. Se on ulkomuseo, jonne on siirretty rakennuksia ympäri Elimäkeä. Museon alueella toimii myös Elimäen nuorisoseuran kesäteatteri.