Tia Cohen1

 

Tia Cohen on punahuulinen, syntyperäinen pariisitar. Hän on räväkkä, tunteellinen, ranskalaiseen tapaan puhelias ja energinen. Tia on erittäin mielenkiintoinen, suomalaisessa ympäristössä positiivisesti erilainen ja värikäs esiintyjä.

 

Tian taide on kuin hän itse. Määrittelemättömän laaja, syvällinen ja koskettava. On sitten kysymys esiintymisistä, juonnoista, stailauksista tai vaikkapa opastetuista retkistä, Tian persoonallisuus nostaa tilanteen kuin tilanteen tavanomaisen yläpuolelle.

 

Kouvolan Komiassa 10.8 pääset tutustumaan siihen mistä kaikesta koostuu ranskalais-suomalainen taiteilija ja persoonallisuus nimeltä Tia Cohen sillä hän tuo ainutlaatuisen Edith Piaf esityksensä Kouvolaan. Komiassa nähtävä esitys on pienemmällä kokoonpanolla, mutta varmasti vie kuulijansa pariisin tunnelmiin keskellä kouvolaa.

 

Pitkään Punavuoressa, Helsingissä asuneena Tia on ansainnut arvonimen ”Punavuoren varpunen”. Sillä viitataan Tian suurieleiseen, ja sydämeenkäyvään tapaan muuttaa esiintymisellään Punavuorelaisbaarien tunnelma vastaamaan pariisilaiskapakoiden tiivistä, elämänmakuista sykettä.

 

Tia Cohenin Piaf-ilta on nostanut esille tunteita ympäri Suomea jo usean vuoden ajan. Hänet on nähty esiintymässä mm. Finlandia-talolla, Turun Logomossa, Riku Niemi Orchestran solistina, pienissä ja isoissa ravintoloissa, TV:ssä ja radiossakin. Missä tahansa esitys on koettu, on se jättänyt katsojiin syvän tunnejäljen, aidon kokemuksen 1940-ja 50-luvun pariisilaisesta kulttuurista.

 

Tia Cohen ja L´Orchestre Noírin –bändissä esiintyvät Suomen eturivin muusikot.

 

* Kapellimestarina on kitaristi Aki Hauru joka keikkailee mm. Django Collective Helsinki kokoonpanossa ja  yhtyeessä Soul Sisters.

* Viulisti Mauri Saarikoski työskentelee Helsingin kaupunginorkesterissa sekä soittaa Dallapé kokoonpanossa.

* Haitaristi Joose Ojala voitti Kultaisen Harmonikka -kilpailun toisen sijan 2015.

 Facebook

 Nettisivut