Syksyllä ohjelmistossa nähdään kolme ja keväällä kaksi ensi-iltaa, joiden lisäksi tarjontaa värittävät lukuisat vierailuesitykset. Yleisötyö näytöstoiminnan rinnalla jatkuu aktiivisena, ja muun muassa nuorta yleisöä tavoitellaan syksyllä käynnistyvän Taidetestaajat-suurhankkeen kautta.

Kouvolan Teatterin syksyssä 2018 nähdään kolme suuren näyttämön ensi-iltaa. Syksyn avaa maailmankuulu
MY FAIR LADY -musikaali, joka saa ensi-iltansa 7.9. Energisen ja elämäniloisen 1900-luvun alun Lontooseen sijoittuvan teoksen ohjaa Jukka Keinonen (vier.). Lavastajana on Maija Louhio (vier.) , pukusuunnittelijana Sari Suominen (vier.), koreografina Jouni Prittinen (vier.)ja liveorkesterin kapellimestarina Iikka Kahri. Päärooleissa nähdään Emma-Sofia Hautala ja Veli-Matti Karén.

Kahdeksan teatterin yhteistyö saa jatkoa, kun MIEHEN KYLKILUU -komedia valmistuu Berliinissä Mikko Roihan sovituksena ja ohjauksena. Maria Jotunin tekstiin perustuva klassikko lähtee 7.9. Berliinissä olevan ensi-iltansa jälkeen Suomen kiertueelle, jonka ensimmäinen ensi-ilta on Kouvolan Teatterissa 14.9. Näytelmän lavastuksesta vastaa Mikko Roiha, pukusuunnittelusta Taina Sivonen ja ääni- ja graafisesta suunnittelusta Moe Mustafa. Näyttämöllä nähdään Kouvolasta pian eläkkeelle jäävä näyttelijä Hannele Laaksonen.

Syksyn kolmas ensi-ilta 8.11. on Juha JokelanPATRIARKKA-nykydraama, jonka ohjaa teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi. Eri sukupolvista ja perhesuhteista kertovan teoksen lavastaa Sanna Halme ja puvut suunnittelee Maaret Nikkinen (vier.). Päärooleissa ovat Nina Petelius-Lehto ja Hannu Kivioja. Näyttämöllä nähdään myös uudet vierailijakasvot Juha Hippi ja Mirva Kuivalainen.

Lisäksi ohjelmistossa jatkaa Timo Parvelan kirjoihin perustuva MAUKKA, VÄYKKÄ JA SUURI SEIKKAILU -lastennäytelmä, joka sai keväällä ensi-iltansa ja on syksyllä nähtävissä vielä 29.9.–28.11. Tanssillisen ja musiikillisen näytelmän on dramatisoinut ja ohjannut Johanna Sorjonen (vier.), musiikin säveltänyt Petteri Hautala ja koreografiat suunnitellut Satu Taalikainen.


Syksyn 2018 vierailuesitykset

Syksyllä nähdään eri aiheiden ympärille punoutuvia vierailuesityksiä niin teatterin suurella näyttämöllä kuin uudistuneella [klubi]llakin. Suuren näyttämön vierailut aloittaa Tanssiteatteri Minimin lastennäytelmä
HEI, KELAA! (19.9.), joka vie koko perheen hauskalle tutkimusmatkalle ihmismieleen ja maailmankaikkeuteen.

Taideyliopiston ja Vapaan Teatterin yhteistuotanto ORESTEIA (2.10. & 3.10.) on Berliinissä valmistunut klassikkoteos, jonka on sovittanut ja ohjannut Mikko Roiha. Antiikin Kreikkaan sijoittuvan trilogian rooleissa nähdään Teatterikorkeakoulun lahjakkaita näyttelijäopiskelijoita.

JUKKA PUOTILA SHOW (20.10.) tuo näyttämölle päivän kuumimmat aiheet ja ilmiöt stand-upin ja imitaation kautta. Puotila loihtii esiin katsojien iloksi perinteisiä hahmoja, mutta myös monia tämän hetken kuumia nimiä pintajulkkiksista poliitikkoihin.

AVIOLIITTO ON IKUISTA on vauhdikas farssi, joka saa kuusi esitystä suurella näyttämöllä 14.11. alkaen. Syksyn pimeyteen huumoria tuovan näytelmän on sovittanut ja ohjannut Mika Nuojua, joka itsekin esiintyy komediassa puolisonsa Tuija Nuojuan kanssa.

[Klubi]lla rentoa tunnelmaa tarjoavat Sonja Lumpeen ja teatterin House Bandin MUSA[KLUBI] (26.9.) Iikka Kahrin johdolla sekä talon omien näyttelijöiden IMPRO[KLUBIT] (4.10. & 15.11.).

Pasi Lampelan novelleihin perustuva KIROTTUJEN ILOT (10.10. & 12.10.) sisältää episodeja ohitsemme kulkevista ihmisistä, joista jokainen on oman tarinansa päähenkilö. Näyttämöllä nähdään Johannes Korpijaakko ja Elina Ylisuvanto.

Tanssiteatteri Minimin RUOKATEATTERI: ILLALLINEN YHDELLE… KAHDELLE… KOLMELLE (13.10.) on teatterissamme ennennäkemätön elämys, jossa yhdistyvät ruokailu, teatteri, tanssi ja huumori. Lipun hintaan sisältyy illallinen.

Kemin kaupunginteatterin MILJOONA HYVÄÄ SYYTÄ (17.10.) on näytelmä masennuksesta ja rakkaudenteoista. Vakavaa aihetta käsitellään lämpimällä otteella.

DRAAMA[KLUBI]: SANKARI (28.11.) on Jonni Pantzarin kirjoittama lukudraamaesitys, jossa sankaruutta tarkastellaan historiaa ja nykypäivää yhdistäen. Ajatuksia herättävä ja humoristisen viihdyttävä esitys toteutetaan yhteistyössä Uuden näytelmän ohjelma (UNO)  -hankkeen kanssa.


Kevään 2019 ensi-illat

Keväällä 2019 nähdään kaksi suuren näyttämön ensi-iltaa. MUSTAPUKUINEN NAINEN -jännitysnäytelmä saa ensi-iltansa 31.1. Veli-Matti Karénin ohjaamana. Susan Hillin romaaniin perustuva teos on yllätyksellinen ja mukaansatempaava kauhunäytelmien klassikko, jota on esitetty Lontoossa jo vuodesta 1989 lähtien. Näytelmän lavastajana on Esa Kurri, pukusuunnittelijana Leila Kosonen ja äänisuunnittelijana Kari Mitikka.

Toinen kevään uutuuksista on koko perheen seikkailunäytelmä PETER PAN, joka tulee ensi-iltaan 6.4. Yli satavuotias klassikkoteos tempaa mukaansa mielikuvitusmaailmaan, joka on täynnä jännitystä ja leikkiä.

Näytelmän ohjaa Perttu Leinonen (vier.), lavastaa Sanna Halme ja puvut suunnittelee Sari Suominen (vier.).


Henkilöstöuutisia

Skenografi Sanna Halme on aloittanut työnsä teatterissa 1.8.2018 alkaen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Kaudelle 2018–19 on kiinnitetty näyttelijä Hannu Kivioja. Talon vakituisista näyttelijöistä Sami Kosola palaa syksyllä töihin ja Tytti Vänskä jatkaa opintovapaataan kevääseen 2019.

Yleisötapahtumia ja teatterikasvatusta – mm. Taidetestaajat-hanke alkaa

Taiteiden yönä perjantaina 24.8. teatterilla on yleisölle avointa ohjelmaa kello 18 alkaen. Illan aikana voi tutustua tulevaan ohjelmistoon ja seurata syksyn musikaalin harjoittelua. Näytäntökauden aikana järjestetään myös muihin näytelmiin liittyviä avoimia harjoituksia, teemailtoja, tekijätapaamisia ja yleisökeskusteluja, joista tiedotetaan tarkemmin teatterin nettisivuilla. Yleisötapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kahdeksasluokkalaisiin koululaisiin kohdistuva Taidetestaajat-suurhanke on valinnut Kouvolan Teatterin yhdeksi vierailukohteistaan lukuvuonna 2018–19. Yleisötyöhankkeen kautta nuoret pääsevät seuraamaan syksyn musikaalin valmistumista ja tutustumaan teatterin kulissientakaiseen elämään. Lapsiin ja nuoriin kohdistuva maksuton yleisötyö jatkuu myös muun muassa kummiluokka- ja nuortenteatteritoiminnan sekä K9-kortin myötä.

 

Lisätiedot

Tiina Luhtaniemi, teatterinjohtaja, Kouvolan Teatteri
(05) 7400 350 tai 040 213 8503
tiina.luhtaniemi@kouvolanteatteri.fi

Anne Jokivirta, tiedottaja-tuottaja, Kouvolan Teatteri
045 899 7775
anne.jokivirta@kouvolanteatteri.fi

Lehdistötiedotteet ja -kuvat:
www.kouvolanteatteri.fi/teatteri/medialle