Kouvolan ja Kotkan 70 kaupunkipyörää ovat nyt kaikkien käytettävissä. Kaupunkipyöräkokeilun operaattori KaaKau Oy levitti pyörät kaupunkeihin viikonlopun aikana.

Kotkan ja Kouvolan kaupunkipyöräkokeilu on käynnistynyt käyttäjille viime viikonlopun aikana. Kouvolaan 35 kaupunkipyörää ilmestyi viime perjantaina ja Kotkaan saman verran lauantaina. Järjestelmän pyöräparkkeja on tällä hetkellä Kotkassa 11 kappaletta ja Kouvolassa yhdeksän. Pyöriä käytetään puhelimeen ladattavan Donkey Republic -sovelluksen avulla. Puoli tuntia kaupunkipyöräilyä maksaa 1,50e, joka veloitetaan sovellukseen liitettävältä maksukortilta, kaikki yleisimmät kortit toimivat. Pyöriä voi vuokrata edullisesti myös pidemmiksi ajoiksi. Parkkien sijainnit, hinnasto sekä lisätietoa järjestelmästä löytyy sivuilta www.kaakau.fi.

Kokeilun projektikoordinaattori Antti Lääperi toivoo käyttäjiltä runsasta palautetta esimerkiksi operaattori KaaKaun sosiaalisen median kanavien tai sähköpostin info@kaakau.fi kautta, jotta kaupunkipyöräjärjestelmää voidaan kehittää asiakaslähtöisesti juuri Kouvolan ja Kotkan tarpeita vastaavaksi. Etenkin pyöräparkkien sijoitteluun kaivataan käyttäjien mielipiteitä. Operaattori on valmis kokeilemaan joitakin lisäparkkeja kummassakin kaupungissa.

Kaupunkipyöräkokeilu on Kouvolan ja Kotkan kaupunkien yhteishanke, joka saa rahoitusta Liikenneviraston Liikkumisen Ohjauksen valtionavustuksesta. Hankkeessa ovat mukana lisäksi Cursor Oy sekä Pyöräliitto. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun asemattomia kaupunkipyöriä testataan Suomessa hankintamenettelyn kautta. Hankinnassa on sovellettu Liikenneviraston uusia ohjeita asemattomista kaupunkipyöristä.