Osa Manskia näyttää jo valmiin ilmeensä

24.10.2017


Kävelykatu Manskin uudistamistyöt kääntyvät loppusuoralle. Torikadun ja Keskikadun välinen osuus on pitkälti valmis kalustusta ja valaistusta myöten. Kalusteiden ja istutusten sijoittelu noudattaa ja myötäilee suunnitellun mukaista kiemurtelevaa kävelyväylää. Pyöreät muodot ja pehmeät rajaukset tuovat alueelle viihtyisän tunnelman. Kaikki ratkaisut ja rakenteet tähtäävät esteettömään kulkemiseen kävelykadulla.

Turvallisuus, viihtyisyys ja energiatehokkuus ovat Manskin valaistuksen lähtökohtana. Yksilöllisesti ohjattavat vaijereihin asennetut LED -valaisimet luovat vuoden- ja vuorokauden aikojen mukaan säätyvän valaistuksen. Pylväisiin asennettavat kohdevalaisimet korostavat lehmuksia, istutuksia ja istuinpenkkejä. Yksi osa turvallisuutta on kävelykatualueelle tuleva kameravalvonta. Jokaisessa pylväässä oleva pistorasiavalmius vastaa tilapäiseen sähkön tarpeeseen.

Manskin uudistaminen on edennyt pääosin suunnitellun aikataulun mukaan. Kouvolankadun ja Keskikadun välinen osuus valmistuu marraskuun aikana. Lasipalatsin kiinteistön muutostyöt ovat vaikuttaneet töiden etenemiseen sen verran, että Keskikadun risteyksen kohdalla viimeistelytyöt venyvät joulukuun puolelle.
Lasipalatsin korotusosan rakentamisen viivästyminen vaikuttaa Manskille suunnitellun katoksen toteuttamiseen. Katoksen rakentamisen osalta aikataulu tarkentuu Lasipalatsin hankkeen etenemisen myötä.